Nejrozšířenějším prvkem elektrického zabezpečovacího systému, který je možné využít takřka ve všech bezpečnostních zónách, ale především k ochraně prostoru nemovitosti je:

Pohybový senzor

Pohybový senzor, také známý jako pasivní infračervené (PIR) čidlo, detekuje infračervené záření vyzařované objekty v detekčním poli. V případě, že je senzor správně umístěn může být jeho detekční pole PIR mezi 90° až 180° stupňů na vzdálenost i několika desítek metrů. S tím jak a kde správně implementovat pohybová čidla aby pokryly všechny důležitá místa si ale lámat hlavu nemusíte – naší odborníci v GREGS Vám s tím hravě poradí.

Výhodou využití tohoto prvku elektrického zabezpečovacího systému je zejména vysoká citlivost detekce, nízké náklady na implementaci a široká škála použití. Ba co víc, vzhledem k tomu, že PIR senzor zaznamenává výhradně změnu teploty způsobenou přítomností osob v prostředí, dokáže tento prvek pracovat nepřetržitě zcela nezávisle od světelných podmínek v domácnosti.

PIR senzory bývají nejčastěji použity v obytných místnostech, pracovnách, či chodbách, ale v praxi je možné je využít téměř kdekoli, kde je potřeba monitorovat chráněný prostor a zaznamenávat neoprávněný pohyb osob.